-
Αρχική > Συνταγές > ΤΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ!!!

Ξεχάστε το τηγάνισμα Ψήστε αυτά τα ντόνατς στον φούρνο και δεν θα ξαναφάτε τηγανητά ποτέ!!!

ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΛΙΑΡΟ
500 ΓΡ. ΓΑΛΑ
2 ΑΥΓΑ
200 ΓΡ.ΖΑΧΑΡΗ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ (18 ΓΡ.)
2 ΚΟΦΤΑ Κ.Γ ΑΛΑΤΙ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
450 ΓΡ.ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΦΡΟΥΤΟΥ ή πραλίνα
Για το γαρνίρισμα άχνη ζάχαρη ή λιωμένη σοκολάτα

ΒΓΑΖΕΙ 22 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το γάλα,τα αυγά.την μαγιά και την ζάχαρη και χτυπάω για 3 λεπτάκια.
-Προσθέτω όλο το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου και να μαζευτεί σε μπάλα.(Δεν προσθέτω αλεύρι!)
Ρίχνω και το βούτυρο και ξαναζυμώνω μέχρι να το απορροφήσει όλο και να ξαναμαζευτεί σε μπάλα το ζυμάρι μου.
-Βάζω τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ (σπορέλαιο) την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (1 ώρα περίπου).
Κόβω κομμάτια τα ζυγίζω να είναι 80 γρ.το καθένα,τα πλάθω μπαλάκια και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση 4-5 εκ.μεταξυ τους.
Τα αφήνω να ξαναφουσκώσουν 30 λεπτα και τα ψήνω στους 180 15-17 λεπτα
Αφού κρυώσουν καλά,με μια σύριγγα η με κορνε με μύτη τα γεμίζω με μαρμελάδα η πραλίνα σοκολάτας,κάνοντας 2-3 τρυπίτσες γύρω γύρω προσέχοντας μην τα παραγεμίσω και ξεχειλίσει η γέμιση.
Αυτά που θα γεμίσω με μαρμελάδα, αλείφω μ ενα πινέλο την επιφάνεια με ελάχιστη μαρμελαδα και πασπαλιζω με άχνη ζάχαρη κ τα σοκολατένια γεμίζω με πραλίνα κ τα βουτάω στην λιωμένη σοκολάτα.
Διατηρουνται άψογα στην κατάψυξη έτοιμα όπως είναι ψημένα και ξεπαγώνουν πολυ ευκολα οταν τα χρειαστουμε.Ετσι έχουμε πάντα φρέσκα ντονατς οποτε το θελήσουμε!

 

Top
Enable Notifications OK No thanks