2  κούπες Ηλιέλαιο

1 κούπα Ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό μανταρίνι
Ξύσμα από 2-3 μανταρίνια
1 κ.γλ. σόδα
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλατι
1500 γρ. για όλες της χρήσεις

εκτέλεση

Χτυπάμε στο μιξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 5 λεπτά να ασπρίσει το μείγμα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στον καδο…Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλεύρι, το 1 κιλό με μιας και το υπόλοιπο λιγο-λιγο για να δούμε ποτε ειναι εντάξει…
Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερη και πολύ μαλακή… Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη για κάνα 20 λεπτό…. πλάθουμε σε κουλουράκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 15 λεπτά περίπου ανάλογα το μέγεθος…

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou προς ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ