-
Αρχική > Ελλάδα > Νέα ρύθμιση οφειλών: Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις 24 δόσεις

Νέα ρύθμιση οφειλών: Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις 24 δόσεις

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένταξη στις 24 δόσεις αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του πρώτου τριμήνου του έτους

Στις 24 δόσεις της Εφορίας θα μπορούν να υπαχθούν οι οφειλέτες, οι οποίοι το επόμενο διάστημα και μέχρι να ενεργοποιηθεί η νέα ρύθμιση, εντάξουν τις οφειλές τους στις 12 δόσεις. Τη δυνατότητα αυτή θα δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι όροι και οι προυποθέσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση οφειλών.

Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξετάζονται εισηγήσεις σχετικά με τη μετάταξη στο νέο καθεστώς των 24 δόσεων και των οφειλών που είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση των 12 δόσεων στο παρελθόν, πριν την ψήφιση του νέου νόμου. Δηλαδή να μπορούν να υπαχθούν στις 24 δόσεις τα υπόλοιπα οφειλών που είχαν τακτοποιηθει στο παρελθόν με τις 12 δόσεις.

Ολα αυτά θα διευκρινίζονται στη υπουργική απόφαση που βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας και αναμένεται να εκδοθεί πριν την έναρξη λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας ένταξης οφειλών στη ρύθμιση των 24 δόσεων.

ΕΘΝΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks