-
Αρχική > Τοπικά νέα > Προοδευτικός :( Mεγάλη ανταπόκριση είχε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας (Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα Ν.Κ )

Προοδευτικός :( Mεγάλη ανταπόκριση είχε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας (Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα Ν.Κ )

Με ευχές, για μια δημιουργική , αλλά και με κάλεσμα  ομοψυχίας  συλλογικότητας  και αλληλεγγύης, ο Προοδευτικός Σύλλογος κυριών Καστοριάς, έκοψε την περασμένη Κυριακή σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής μας παρουσία φορέων του τόπου μας, καθώς και πολλών μελών του συλλόγου, την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του.

                                               (Η Αλληλεγγύη και προσφορά  αγάπης οδηγός  για το 2020 )

Εκφράζοντας την ικανοποίηση της για τη μεγάλη συμμετοχή των μελών, η πρόεδρος του συλλόγου κ  Νίνα Μπουρλή  δήλωσε μεταξύ άλλων, «Μια καινούργια χρονιά αρχίζει και όλοι μας αναζητάμε την ευτυχία στην ζωή μας.Η συνταγή για την ευτυχία φίλες μου είναι η επίτευξη μικρών στόχων που θα μας δώσουν περισσότερες ευκαιρίες για χαρά και ανταμοιβή».

τόνισε η πρόεδρος και πρόσθεσε «Πρώτος στόχος μας είναι να έχουμε την υγεία μας γιατί είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή μας.Σαν δεύτερο στόχο κατατάξαμε το να είμαστε κοινωνικοποιημένα άτομα  και Αν μπορούμε να βάλουμε και νέους φίλους στην ζωή μας γιατί η φιλία είναι πλούτος ψυχής.  Τρίτος στόχος  και πολύ σημαντικός είναι να μάθουμε να είμαστε ευγνώμονες για όλα τα καλά που έχουμε σπίτι μας και στην ζωή μας.  Τέταρτος στόχος ,λίγο δύσκολος, είναι  να  συμφιλιωθούμε  με το παρελθόν μας και να εστιάσουμε στο ευχάριστο και δημιουργικό σήμερα γιατί έτσι μόνο  θα μπορεί  να υπάρξει ένα ευτυχισμένο αύριο.Και αφού είμαστε υγιείς, κοινωνικοποιημένοι , ευγνώμονες και συμφιλιωμένοι με το παρελθόν μας, τότε μπορούμε να δώσουμε αγάπη και χαρά   στους ανθρώπους μας αλλά και σε αυτούς που μας έχουνε ανάγκη». 

                                         Μικρές πράξεις καλοσύνης μπορούν να γίνουν απ όλους μας

Η πρόεδρος του συλλόγου άδραξε την ευκαιρία στέλνοντας  παράλληλα και κάποια μηνύματα ενώ  δεν παρέλειψε να απευθύνει  και τις εγκάρδιες ευχές της και τα  Χρόνια Πολλά για μια Καλή και δημιουργική Χρονιά με Υγεία.« Μικρές πράξεις καλοσύνης μπορούν να γίνουν απ όλους μας. Ακόμη και ένα χαμόγελο στο διπλανό μας κι ένας καλός λόγος είναι μια πράξη καλοσύνης. Το  ότι βρίσκεστε σήμερα εδώ, μαζί μας είναι μια καλή πράξη και σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας γι αυτό είναι σημαντικό να εξασκούμαστε στην ανιδιοτελή προσφορά. Μια καλή πράξη θα ελαφρύνει την ψυχή μας αλλά  θα δώσει και δύναμη στο σώμα μας να ξεπεράσει το εγώ και τα προσωπικά πάθη και να δεί το καλό του Συνόλου. Με  αυτήν την ευχή  λοιπόν να μπορούμε όλοι μας να κάνουμε μια πράξη αγάπης και συμπαράστασης για το2020 θα θέλαμε σύσσωμο όλο το Δ.Σ. του Προοδευτικού Συλλόγου  να σας ευχαριστήσουμε  έναν έναν προσωπικά για την παρουσία σας στην χαρά μας». 

Αξίζει  να αναφερθεί ότι στην διάρκεια τις εκδήλωσης η  ατμόσφαιρα και το κέφι απογειώθηκε με τα ηχοχρώματα  της μουσικής μπάντας ΧΑΛΚΙΝΟΜΑΝΙΑ  που ξεσήκωσε τους  παρευρισκόμενους. Χορός, κέφι , χαμόγελα και διάθεση στο αποκορύφωμα!.. Η έκπληξη ήταν από την Κρήτη καθώς ο σύλλογος Κρητών φοιτητών Καστοριάς  κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα  χορεύοντας κρητικούς παραδοσιακούς χορούς..

Άξια αναφοράς είναι και τα γευστικά παραδοσιακά εδέσματα που προσέφερε ο σύλλογος, προσφορά από τα Ζαχαροπλαστεία της πόλης μας όπως τα αρτοζαχαροπλαστεία IRIS, Αδελφοί Θωμά Ανδρεόπουλου και Υφαντίδης τα Ζαχαροπλαστεία Καλαμπούκας, Σερσέμης, ΠίσσιοςΚαπούλη , Παπανδρέου  και Παπάζογλου.

«Τους ευχαριστούμε που κάθε χρόνο μας γλυκαίνουν και τους ευχόμαστε Καλή Χρονιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κοσμηματοπωλείο ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ για το χρυσό φλουρί της βασιλόπιτας  και στο κοσμηματοπωλείο ΠΑΡΟΥΣΑΚΗΣ για το ωραίο βραχιόλι  που τυχερή ήταν  η Αγλαϊα Καλύβα .Θα κλείσω με πολλές ευχαριστίες στο Ξενοδοχείο ΤΣΑΜΙΣ για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσής μας και την φανταστική ορχήστρα μας την ΧΑΛΚΙΝΟΜΑΝΙΑ ,για τις όμορφες μουσικές στιγμές που θα μας χαρίσει . Ένα ευχαριστώ από μένα  προσωπικά  προς τις κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου για την στήριξή όλα τα χρόνια που είμαστε μαζί», κατέληξε η κ. Μπουρλή .

Τέλος ο  σύλλογος, πέρα  από την ανάσα ζωής που παρέχει σε δεκάδες συμπολίτες μας με την κοινωνική του δράση, προσφέρει στα μέλη του και δραστηριότητες που έχουν πολιτιστικό χαρακτήρα.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks