-
Αρχική > Τοπικά νέα >  Κορονιός : Ουδέν κακό αμιγές καλού Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

 Κορονιός : Ουδέν κακό αμιγές καλού Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Αυτός ο εγκλεισμός και η καραντίνα μας δίδαξαν ένα σωρό πράγματα αξίας

Κι όμως αυτό ήταν το καλύτερο Πάσχα της ζωής μας

Ηταν το Πάσχα που μας έδωσε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε την αγάπη που έχουμε ο ένας για τον άλλο, την αξία που έχει η συντροφικότητα η ομαδικότητα, οι οικογενειακοί μας δεσμοί, οι συγγένειες και οι φιλίες μας.

Ποτέ άλλοτε δεν χρειάστηκε να σταθούμε τόσο μακριά ο ένας από τον άλλο και να νοιώσουμε τόσο έντονη την ανάγκη μιας αγκαλιάς, ενός ασπασμού, μιας χειραψίας.

Ποτέ άλλοτε δεν μας έλειψε τόσο πολύ το να καθίσουμε όλοι μαζί γύρω από τα γιορτινά μας τραπέζια να ξεδιπλώσουμε τα πειράγματα και τις αθυροστομίες μας να φανερώσουμε τις ιδιοτροπίες μας, να πούμε τα ανέκδοτα, τα τραγούδια και τα χωρατά μας

. Αυτή η χρόνια μας έκανε να καταλάβουμε πόσο αξία έχει το να είμαστε άνθρωποι, χριστιανοί, οικογενειάρχες και μέλη μιας κοινότητας. Αυτός ο εγκλεισμός και η καραντίνα μας δίδαξαν ένα σωρό πράγματα αξίας… Κι όταν μέσα στην φετινή μας μοναξιά προφέραμε την ευχή να ‘μαστε καλύτερα του χρόνου να βρεθούμε μετά από 365 μέρες ξανά όλοι μαζί, μπορεί και νάτανε η πρώτη φορά που τόσο πολύ μια ευχή την εννοούσαμε, που τόσο πολύ επόθησε η ψυχή μας τις εικόνες ενός καλύτερου μέλλοντος, αντάμα με όλα μας τα αγαπημένα πρόσωπα.

Στ’ αλήθεια αυτό το Πάσχα, έτσι όπως μας κράτησε μακριά τον έναν από τον άλλο, μας πρόσφερε την ευκαιρία να διαχωρίσουμε την ήρα από το στάρι, να δούμε ποιους θέλουμε κοντά μας και ποιούς όχι, να αντιληφθούμε για την παρουσία ποιανών είναι που διψά πραγματικά η καρδιά μας.

Είπαμε την αλήθεια στον εαυτό μας, για πρώτη φορά είδαμε τις σχέσεις μας με ένα γνήσιο, ανεπιτήδευτο κι ειλικρινές μάτι, για πρώτη φορά καταλάβαμε πόσο αξία έχει να προχωράμε στην ζωή κρατημένοι χέρι- χέρι μαζί με όλους τους άλλους.

Χρωστάμε πολλά ευχαριστώ σε αυτόν τον ανοικονόμητο ιό που μας δώρισε ένα τόσο σημαδιακό μέσα στην ζωή μας Πάσχα!

 

Top
Enable Notifications OK No thanks