-
Αρχική > Ελλάδα > Γάμος στη Θεσσαλονίκη: Πάνω από 300 οι καλεσμένοι – Φόβοι για περισσότερα κρούσματα κορονοϊού

Γάμος στη Θεσσαλονίκη: Πάνω από 300 οι καλεσμένοι – Φόβοι για περισσότερα κρούσματα κορονοϊού

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρμόδιες Αρχές εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού που διαπιστώθηκαν έπειτα από γάμο, που έγινε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο

. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ, αναφέρει η Voria.gr, ο γάμος και το γλέντι που ακολούθησε φαίνεται να εξελίσσονται σε επιδημιολογική εστία κρουσμάτων κορονοϊού.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι στον γάμο παρέστησαν πάνω από 300 καλεσμένοι, ορισμένοι μάλιστα από τη Γερμανία. Η τελετή έγινε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους. Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα δεξιώσεων που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης. Παρότι το γλέντι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο λόγω ψιλόβροχου, μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο.

Την Τρίτη άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα πυρετού και αδιαθεσίας στην οικογένεια του γαμπρού, ο οποίος βρέθηκε θετικός. Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ομάδα ατόμων που είχε παρευρεθεί στον γάμο μετέβη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο οποίο ελέγχθησαν μόνο τα 12 άτομα, 10 από τα οποία βγήκαν θετικά. Δύο από αυτά (ο γαμπρός και μια συγγενής) νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο τις επόμενες ώρες.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι πολλοί από τους καλεσμένους του γάμου επισκέφθηκαν ιδιωτικά εργαστήρια προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ Covid-19. Όπως προκύπτει από μαρτυρίες, τα κρούσματα φαίνεται πως δεν είναι μόνο 11, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είναι πολλά περισσότερα, καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί τα κρούσματα από τα εξωτερικά εργαστήρια.

Πηγές τονίζουν πως μέχρι στιγμής μεταξύ των ατόμων που έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό είναι η νύφη, ο γαμπρός, η μητέρα του γαμπρού, η αδερφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης.

Πηγή: voria.gr

Top
Enable Notifications    OK No thanks