-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά : Τρεις σημαντικοί λόγοι για να έρθει ο επισκέπτης στην περιοχή μας

Καστοριά : Τρεις σημαντικοί λόγοι για να έρθει ο επισκέπτης στην περιοχή μας

Αν σκεφτεί  κανείς, γιατί να επισκεφτεί την περιοχή της Καστοριάς, μπορεί να βρει με ευκολία τρεις λόγους. Το σημείο «κλειδί» έγκειται στο γεγονός της τοποθεσίας της Καστοριάς. Η περιοχή μπορεί να υποδεχτεί επισκέπτες από τα όμορα κράτη, που θα τηρούν όλα τα προβλεπόμενα από τις Κ.Υ.Α μέτρα προστασίας κατά του COVID και θα έχουν εισέλθει στην παρίδα μας, όντας υγιείς.

Αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να αντικρίσουν την απαράμιλλη φυσική ομορφιά τόσο της πόλης, όσο και των γραφικών χωριών, την εκπληκτική γαστρονομία της, αλλά και την αγορά προιόντων γούνας. Και ας μείνουμε στο τελευταίο. Είναι πολύ διαφορετικό κάτι να χάνεται και κάτι απλά να υποβαθμίζεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η τέχνη της γούνας είναι ζωντανή και υπάρχει. Οι τουρίστες είναι αυτοί που αγοράζοντας κάποιο παλτό, θα μεταφέρουν την ικανοποίηση τους σε υποψήφιους τουρίστες.

Καταλήγοντας, από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Καστοριά έχει πολλά πλεονεκτήματα που μπορεί να εκμεταλλευτεί, όπως η διαφήμιση της. Όποιος επισκέπτης και αν καταφθάσει θα έχει μία καταπληκτική εμπειρία, καθώς η παραδοσιακή φιλοξενία, η ανθρωπιά και η εξωστρέφεια των Καστοριανών δεν έχειμεταβληθεί. Αυτη η ζεστασιά – φιλοξενία είναι έμφυτη και ίσως να ειναι αυτή που θα λειτουργήσει για άλλη μια φορά καταλυτικά στην προσέλκυση τουριστών. Η μαγευτική, από άποψη γραφικότητας, αυτή περιοχή της πατρίδας μας, αξίζει κάτι παραπάνω.

Γράφει ο Αριστείδης Ρούνης, τελειόφοιτος  φοιτητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Top
Enable Notifications OK No thanks