-
Αρχική > Απόψεις > Κορονοιός Καστοριά και ένας δύσκολος χειμώνας ( θεοδώρα Κωτσοπούλου ) 

Κορονοιός Καστοριά και ένας δύσκολος χειμώνας ( θεοδώρα Κωτσοπούλου ) 

 Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην ακριτική μας περιοχή  η ανακοίνωση των πολλαπλών κρουσμάτων του κορονοιού .Με ένα  ύπουλο και υποχθόνιο τρόπο ο ιός κατάφερε, μετά από πολλούς μήνες, να ξανα-επιστρέψει στην Καστοριά . Η ύπαρξη σκόρπιων κρουσμάτων, εδώ και εκεί, θα πρέπει να μας θέτει σε συναγερμό γιατί δείχνει πως υφίσταται πολύ μεγαλύτερη διασπορά ανάμεσα στον γενικό πληθυσμό. του ακριτικού μας νομού.

’ Θα πρέπει μόνοι μας να το υποπτευτούμε και μόνοι μας, με ατομική ευθύνη και πρωτοβουλία, να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.
Είναι δύσκολο φυσικά, είναι πραγματικά εξαιρετικά δύσκολο να πείσει κανείς τον εαυτό του πως πρέπει να προφυλαχθεί από τον συγγενή, από τον φίλο του, από πρόσωπα που αγαπά και εμπιστεύεται και που τόσα χρόνια συνήθιζε να βγαίνει μαζί τους και να κάνει στενή παρέα.
Αλλά… να που πρέπει να γίνει!
Διαφορετικά, αν η αρρώστια θα εξαπλωθεί, τότε αναγκαστικά θα ξαναγυρίσουμε σε αυτά που ζήσαμε στους πρώτους μήνες του ιου …’
• Αυτός  ο χειμώνας που οσονούπω θα κάνει την εμφάνιση του  θα  είναι σίγουρα διαφορετικός από όλους  τους  προηγούμενους  και πιθανώς και από όλους  τους επόμενους …

 

Top
Enable Notifications OK No thanks