-
Αρχική > Διεθνή Ζητήματα > Διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αρμενίας: Συναντήσεις Υπ.Εξ. στο Ερεβάν (Γράφει ο Αριστείδης Ρούνης,)

Διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αρμενίας: Συναντήσεις Υπ.Εξ. στο Ερεβάν (Γράφει ο Αριστείδης Ρούνης,)

Στο γεωπολιτικό περιβάλλοντης περιοχής της ανατολικής – νοτιοανατολικής Ευρώπης, δυο είναι τα σημαντικότερα γεγονότα που απασχολούν την επικαιρότητα.

Αυτά είναι, κατά πρώτον, η πολεμική σύγκρουση Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν στον Καύκασο, κατόπιν έναρξης χρήσης στρατιωτικής ισχύος από το δεύτερο στο Αρτσάχ, καθώς και η κίνηση του πλοίου OrucReis στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Έτσι, τα κράτη έχουν περιέλθει σε ένα καθεστώς έντασης μεταξύ τους, η οποία καταλήγει, όπως στην περίπτωση Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, σε πόλεμο.

Εντός του προαναφερθέντος πλαισίου, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών (υπ.Εξ.), κ. Νίκου Δένδια στο Ερεβάν.Εντός του διακρατικούεπιπέδου επαφών, για τη διατήρηση των πολύ καλών διμερών σχέσεων και του «υγιούς» διαύλου επικοινωνίας των δύο κρατών, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα υπ.Εξ. με τον Πρόεδρο της Αρμενίας κ. Α.Sarkissian, τον Πρωθυπουργό κ. Ν.Pashinyan και τον ομόλογο του, κ.Z.Mnatsakanyan. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του αρμένικου Υπ.Εξ., ο Αρμένιος υπ.Εξ. δήλωσε ότι η επίσκεψη του Έλληνα ομόλογου του, αντανακλά την φύση των φιλικών και αδερφικών σχέσεων, μεταξύ των δυο λαών.

 

Είναι αξιοσημείωτο ότι, οι εκατέρωθεν επίσημες επισκέψεις ή επισκέψεις εργασίας των αξιωματούχων των δυο χωρών είναι συχνές και στοχεύουν πάντοτε στην ενίσχυση της πολύ καλής επικοινωνίας που διαθέτουν. Επιπλέον εκτιμάται ότι, οι σχέσεις τους, που έχουν αναπτυχθεί εδώ και αρκετά έτη, δύσκολα θα μεταβληθούν, καθώς οι δεσμοί που συνδέουν Ελλάδα και Αρμενία είναι κάτι παραπάνω από διπλωματικοί.

 

Πηγές:

 

Επίσημη ιστοσελίδα του αρμένικου Υπ.ΕΞ, https://www.mfa.am/en/press-releases/2020/10/16/fm_dendias/10535

 

Πηγή Φωτογραφίας:

Δημοσίευση του Έλληνα υπ.Εξ.στον επίσημο λογαριασμό του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks