-
Αρχική > Απόψεις > Κοροναϊός γούνα φάρμες : φόβος για τελειωτικό χτύπημα του πολύπαθου αυτού κλάδου  ( Δώρα Κωτσοπούλου )

Κοροναϊός γούνα φάρμες : φόβος για τελειωτικό χτύπημα του πολύπαθου αυτού κλάδου  ( Δώρα Κωτσοπούλου )

Προβληματισμός , αγωνία και πολλές  αντιδράσεις επικρατούν στην ακριτική μας πόλη  για τα κρούσματα που βρέθηκαν σε  εργαζομένους σε φόρμες γουνοφόρων ζώων  της περιοχής αλλά και στα ίδια τα ζωάκια που  ήδη ξεκίνησε η θανάτωση τους Έτσι, ο τόπος μας βρίσκεται πλέον σε μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του

Η απαισιοδοξία είναι έκδηλη πλέον και  σε δηλώσεις επιχειρηματιών και φορέων και πολλοί εκφράζουν τους φόβους για  τελειωτικό χτύπημα στην περιοχή μας εάν η κατάσταση συνεχιστεί Και κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί τρόπους αντιμετώπισης της δύσκολης συγκυρίας και στήριξης της.

Στο μεταξύ σήμερα  Δευτέρα 16/11, κτηνίατροι θα μεταβούν σε φάρμα γουνοφόρων ζώων στη Μεσοποταμία Καστοριάς, προκειμένου να πάρουν δείγματα από τα ζώα και να γίνουν αναλύσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν νοσούν ή όχι από covid-19, στην οποία βρέθηκε θετικός ο ιδιοκτήτης τους. Πρόκειται για μία φάρμα με 30.000 ζώα και σύμφωνα με τον κ. Τσούκα «μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα και το πιο πιθανόν είναι να βγει αρνητικό το τεστ στον ιό του κορονοϊού».

Είμαστε στην μέση ενός δύσκολου αγώνα και το μόνο που δεν χρειάζεται είναι οι “αυταπάτες” των επικεφαλών και αρμοδίων μας. Δουλειά, αποτελεσματικότητα και σεμνότητα απαιτείται, ότι δηλαδή πράττει ο λαός της Καστοριάς με υπομονή και σύνεση.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks