-
Αρχική > Τοπικά νέα > 50 εκ. στους Δήμους για τον κοροναϊό – Πόσα θα λάβουν οι Δήμοι Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου

50 εκ. στους Δήμους για τον κοροναϊό – Πόσα θα λάβουν οι Δήμοι Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου

Με απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπ. Εσωτερικών δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους, συνολικού ύψους 50.000.000,00 ευρώ, «προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19».

Της έκδοσής της, προηγήθηκε στις 13 Νοεμβρίου Απόφαση του Υπ. Οικονομικών, με την οποία αυξήθηκαν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του  Υπ. Εσωτερικών.

Κατανεμήθηκαν, λοιπόν, 50.000.000,00 € στους Δήμους «για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορωνοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές τους ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους».

Ελήφθησαν υπόψη «τα κριτήρια κατανομής των ΚΑΠ που αποδίδονται στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους».

ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 74.081,77

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 224.821,03

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 37.295,91

Υπενθυμίζουμε ότι στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίζεται στη Βουλή, για το 2021 αναγράφονται μηδέν (0) ευρώ  μεταβιβάσεις στους Δήμους για δαπάνες covid-19.

sentranews.gr

 

Top
Enable Notifications    OK No thanks