-
Αρχική > Τοπικά νέα > Γιορτάστηκε και στην Καστοριά η εργατική πρωτομαγιά (  Δώρα Κωτσοπούλου φωτογραφίες βίντεο)

Γιορτάστηκε και στην Καστοριά η εργατική πρωτομαγιά (  Δώρα Κωτσοπούλου φωτογραφίες βίντεο)

H  πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη, η  ανεργία που εκτινάσσεται σε πρωτοφανή ύψη, οι μισθοί και το εργατικό εισόδημα  που καθημερινά, συμπιέζονται, τα κοινωνικά συλλογικά δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα  που έχουν μπει στη λαιμητόμο, ήταν, μερικά από τα φλέγον ζητήματα  που διαμαρτυρήθηκαν οι συμπολίτες μας   στην  απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε εν όψει της εργατικής πρωτομαγιάς πριν λίγο  το εργατικό κέντρο Καστοριάς και έλαβε χώρα στην πλατεία  Μακεδονομάχων.

   Φορείς  της πόλης μας, κατέθεσαν στεφάνια, τιμώντας έτσι τους αγώνες των εργατών.

            « Οι εργαζόμενοι της χώρας μας παρακολουθούν με αγωνία να βάλλονται  με την πανδημία και τα μεγάλη ποσοστά ανεργίας όλα αυτά  έχουν οδηγήσει  τους εργαζόμενους σε κοινωνική χρεοκοπία με οδυνηρές συνέπειες για την εργατική και λαϊκή οικογένεια» τόνισε  στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Καστοριάς κ. Γιώργος Μαλλέας .

Πάντως η Πρωτομαγιά του 2021  βρίσκει τους εργαζόμενους στην Ελλάδα σε θέση μάχης, απέναντι στον υγειονομικό και οικονομικό πόλεμο που τους έχει  κηρύξει η θανατηφόρα πανδημία που βιώνει και η πατρίδα μας και κατά΄συνέπεια και η περιοχή μας

Top
Enable Notifications OK No thanks