-
Αρχική > Πολιτισμός > Στην εκπομπή “Το Αλάτι της γης” φιλοξενήθηκε ο Φώτης Τράσιας που υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας

Στην εκπομπή “Το Αλάτι της γης” φιλοξενήθηκε ο Φώτης Τράσιας που υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας

 

Στην εκπομπή “αλάτι της γής” της κρατικής τηλεόρασης που παρουσιάζει , ο καθηγητής εθνομουσικολογίας και πολιτισμικής ανθρωπολογίας- παρουσιαστής Λάμπρος ΛΙΑΒΑΣ βρέθηκε καλεσμένος ο Φώτης Τράσιας που υπηρετεί στο Τ.Σ.Φ Μεσοποταμίας Καστοριάς, και παράλληλα ασχολείται και με το τραγούδι της λαϊκής παράδοσης.

 

Σε σχετική του ανάρτηση ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκπομπής για την φιλοξενία , και παρουσίασε σχετικό απόσπασμα της συμμετοχής του στην εκπομπή.

Καλημέρα & καλη εβδομάδα

Για πρώτη φορά σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα,στην εκπομπή “Το αλάτι της γης”της κρατικής μας τηλεόρασης είχαμε εχθές τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα επιμέρους μουσικά και χορευτικά ιδιώματα των Βλάχων.

Μια εξαιρετική απο όλες τις απόψεις εκπομπή μας ταξίδεψε στις κοιτίδες καταγωγής αυτής της ιδιαίτερης περήφανης ράτσας του Ελληνισμού τους Βλάχους.
Πολλά συγχαρητήρια στην παραγωγή της εκπομπής στους διοργανωτές,μουσικούς και χορευτές.

Για άλλη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους διοργανωτές ( Thanos Roumpos Mixalhs Tsaknakhs Michael B. Mandelas ) για την αναφορά στην εκπομπή στην ομάδα Βλάχων που ανήκω και με κάθε τρόπο προσπαθώ να προβάλλω στους Αρβανιτόβλαχους.
Καθώς και για τη συμμετοχή μου.

Ένα απόσπασμα από την εκπομπή από την
Μουσικοχορευτική παράδοση των Αρβανιτοβλάχων/ Αρβαντοβλάχων

bordernews.gr

 

Top
Enable Notifications OK No thanks