-
Αρχική > Απόψεις > Μύρισε Χριστούγεννα στον Δήμο Καστοριάς ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου)

Μύρισε Χριστούγεννα στον Δήμο Καστοριάς ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου)

Ανάσες χαράς, κόντρα στη… πανδημία  την  οποία βιώνουμε

        Με σύμμαχο το εορταστικό κλίμα που θα ενισχύσει την καλή διάθεση και φέτος, θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα έστω και αν ο απρόσκλητος επισκέπτης που λέγεται Κορονοιός  περιορίζει τους περισσότερους Έλληνες.    

 Η πιο αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, τα Χριστούγεννα, έρχονται και πάλι για να μας προσφέρει  ανάσες χαράς, κόντρα στη…δύσκολη  κατάσταση την οποία βιώνουμε. Εντυπωσιακά στολίδια, μοναδικά  χριστουγεννιάτικα δέντρα, παιχνίδια και εκδηλώσεις για όλα τα παιδιά, carousel, digital θα  συνθέσουν  και πάλι το φετινό γιορτινό σκηνικό της πόλης μας, προσκαλώντας να γιορτάσουμε παρέα, όλοι μαζί
.Δήμος Καστοριάς: Νότα αισιοδοξίας και χαράς στους  συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη
Τα Χριστούγεννα θα δώσουν σε όλους μας μια μοναδική αίσθηση μαγείας, με το φως τους και τον υψηλής αισθητικής εορταστικό διάκοσμο που θα μετατρέψει την πλατεία Ομονοίας, το πάρκο ολυμπιακής φλόγας, κεντρικούς πεζόδρομους και πλατείες της πόλης, σε τόπους παραμυθιού.Ο Δήμος Καστοριάς ετοιμάζεται  να φορέσει τα γιορτινά του  επιστρατεύοντας φαντασία και πρωτοτυπία για να μας ενώσει στην πιο φωτεινή γιορτή του χρόνου, να μαγέψει τα παιδιά και να ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής αθωότητας,, αναζωπυρώνοντας τα αισθήματα της αγάπης, αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.Φως και χρώμα θα πλημυρίσει η βυζαντινή αρχόντισσας  ενώ τα  εντυπωσιακά  γιορτινά φωτιστικά που θα στηθούν θα χαιρετίζουν τους περαστικούς. ΄Η   πλατεία Ομονοίας στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα  σκορπίσει  ολόγυρα, λάμψη, αλλά και χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

η Μαγική Λιμνοπολιτεία που θα στολιστεί με ένα  παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο θα δώσει την ευκαιρία σε μικρά και μεγάλα παιδιά να μπουν στο πνεύμα των γιορτών, παγοδρομώντας, ανεβαίνοντας στο καρουζέλ και στα υπόλοιπα παιχνίδια που θα στηθούν για την εορταστική περίοδο, ενώ ένα τουριστικό τρενάκι θα πραγματοποιεί καθημερινές διαδρομές δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να κάνουν παραλίμνιες περιηγήσεις στην πόλη.

Μέσα από την εν πλω περιήγηση με το καραβακι Ολυμπία  με καθημερινά, με τακτικά εορταστικά δρομολόγια, θα δώσει  η ευκαιρία στους επισκέπτες της Καστοριάς, αλλά και στους κατοίκους της, να γνωρίσουν το  χειμωνιάτικο ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης και την πόλη από μια άλλη πλευρά, μπορεί κανείς να θαυμάσει τους παραδοσιακούς οικισμούς με τα επιβλητικά αρχοντικά, τις παραλίες της Καστοριάς και τα ψαροχώρια.

     ««Επιδίωξη μας είναι να  έχουμε μια πόλη φωτεινή και γιορτινή που να καλωσορίζει τους επισκέπτες, καθώς αναγνωρίζουμε την τεράστια συμβολή της τουριστικής ανάπτυξης στην αύξηση του τοπικού παραγόμενου οικονομικού προϊόντος, ιδιαίτερα στις συνθήκες της κρίσης» δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού  κ. Ολγα Θεοχάρη  για να προσθέσει «Θέλουμε πάνω από όλα να  δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας και χαράς  στους  συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη».

Με στόχο να υπάρχει μια αισθητικά αναβαθμισμένη εορταστική ατμόσφαιρα που θα «θερμάνει» τη διάθεση των κατοίκων και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, η διακόσμηση και ο φωτισμός δεν θα είναι ίδια σε όλη την έκταση του στολισμού, αλλά θα είναι προσαρμοσμένα ώστε να «δένουν» αρμονικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν με τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αποφασίζονται από την κεντρική Πολιτεία, ώστε οι πολίτες, με ασφάλεια να διασκεδάσουν και να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων, είτε συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις γειτονιές και τους οικισμούς του Δήμου, είτε επισκεπτόμενοι τη Μαγική Λιμνοπολιτεία, που θα ανοίξει τις πύλες της στις 12 Δεκεμβρίου.

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης, ελπίδας και χαράς για όλους τους ανθρώπους. Ας αδράξουμε την ευκαιρία μιλώντας κατευθείαν στην καρδιά του άλλου αφού πρώτα συνομιλήσουμε με τον εαυτό μας. Και μακάρι τα Χριστούγεννα να κρατούσαν όλο το χρόνο για να μην επέστρεφαν ποτέ τα πάθη και τα μίση στην ψυχή των ανθρώπων. Αλλά όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης αυτά δεν έχουν ποτέ τελειωμό…

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks