-
Αρχική > Απόψεις > Η “γύμνια” της Καστοριάς ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Η “γύμνια” της Καστοριάς ( Θεοδώρα Κωτσοπούλου )

Πολλά και διάφορα γεγονότα λάβανε χώρα στην Καστοριά με την αρχή του νέου έτους. Γεγονότα που δημιούργησαν άσχημες εντυπώσεις στο σήμερα και δυστυχώς δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το αύριο.
Πρώτα από όλα, η νέα χρονιά μας ξεκίνησε με την αποκάλυψη της πρόθεσης και της προσπάθειας των “γειτόνων” Κοζανιτών να δημιουργήσουν ένα νέο υπέρ-νοσοκομείο στο σπίτι τους και να υποβαθμίσουν τα υπόλοιπα στην γειτονιά τους, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και της Καστοριάς!
Στην συνέχεια ήρθε η ψυχρολουσία του ρεπορτάζ του Mega Channel , το οποίο αναπαρήγαγε την υποτιθέμενη live μετάδοση των φετινών μας ραγκουτσαριών από το “επίσημο”(😉 site του Καστοριανου καρναβαλιού που δείχνει πως διασκεδάζουμε ο ένας πάνω στον άλλον παρά τις απαγορεύσεις και τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα.
Το συμπέρασμα λοιπόν που ξανά επιβεβαιώνεται δυστυχώς στην έναρξη μιας ακόμη χρονιάς είναι αυτό της “γύμνιας μας” στην Καστοριά.
Μια γύμνια που έχει δύο πρόσωπα: από την μια αυτή του πολιτικού δυναμικού όλων των βαθμίδων, από βουλευτές, πολιτευτές και αυτοδιοικητικούς και από την άλλη όλων εμάς που τους επιλέγουμε ξανά και ξανά χωρίς να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
Και επειδή είναι εύκολο να κυνηγάμε κακές μέλισσες στην Κοζάνη και στην  Αθήνα, ας επικεντρωθούμε επιτέλους, όσο ακόμα έχουμε χρόνο, στην δική μας συμπεριφορά, στην δική μας ανυπαρξία και στα δικά μας λάθη.
Τότε, ίσως έχουμε ελπίδες για μια καλύτερη χρονιά και καλύτερα νέα μέσα στο 2022!

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks