-
Αρχική > Συνταγές > Υπέροχο γευστικό σπιτικό κωκ 

Υπέροχο γευστικό σπιτικό κωκ 

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

5 αυγα ιδιου μεγεθους,

100 γρ ζαχαρη,

155 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,

1 βανιλια!

Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη-βανιλια να

ασπρισουν!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις το

αλευρι και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με

μαριζ.

Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι η ταψι (28 ν) και

το ψηνουμε στους 180β προθερμασμενο

αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα

αναλογα τον φουρνο!

Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει

καλα χωρις να το μετακινησουμε και στην

συνεχεια το κοβουμε.

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι

νερου ζαχαρη για 3 λεπτα!

Το αφηνουμε να κρυωσει.

ΚΡΕΜΑ:

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια στο

χαμηλο 1 λιτρο γαλα φρεσκο με 5 κ.σ.ζαχαρη!

Εχουμε βγαλει λιγο γαλα κρυο σε μπολ και

εχουμε διαλυσει 4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ με 2

κ.σ.γεματες αλευρι !

Μολις ζεσταθει το γαλα ριχνουμε το μείγμα

(κορν-αλευρι) ανακατευουμε και οταν πηξει την

κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 βανιλια και

30 γρ βουτυρο! 

Βαζουμε το ενα παντεσπανι στο τσερκι η ταψι

και το σιροπιαζουμε με κουταλι ριχνουμε την

καυτη κρεμα!

Πανω στην κρεμα βαζουμε το αλλο παντεσπανι

και το σιροπιαζουμε!

Το αφηνουμε λιγο θερμοκρασια δωματιου και

στην συνεχεια το βαζουμε στο ψυγειο για 2

ωρες!

ΓΛΑΣΣΟ:

Βαζουμε στην εστια στο κατσαρολακι 200 γρ

κρεμα γαλακτος πληρες να ζεσταθει !

Σπαμε μεσα 200 γρ κουβερτουρα

ανακατευουμε γρηγορα και μολις πηξει την

κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ βιταμ

ανακατευουμε συνεχεια!

Αφηνουμε να χλιαρυνει!

Βγαζουμε το κρυο γλυκο απο το ψυγειο και

ριχνουμε πανω το γλασσο και στην συνεχεια το

βαζουμε ξανα στην συντηρηση ψυγειου!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni

Top
Enable Notifications OK No thanks