-
Αρχική > Διεθνή > Φάλαινα έχαψε δύτη που ψάρευε αστακούς και στη συνέχεια τον «έφτυσε»

Φάλαινα έχαψε δύτη που ψάρευε αστακούς και στη συνέχεια τον «έφτυσε»

Μάικλ Πάκαρντ: Ένας δύτης ψάρευε αστακούς στο Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης. Κάποια στιγμή βρέθηκε στο στόμα μίας φάλαινας. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Μάικλ Πάκαρντ: Τι ακριβώς συνέβη

Ο δύτης νόμιζε αρχικά πως δέχτηκε επίθεση από καρχαρία και όλα είχαν τελειώσει. Ωστόσο, λίγο αργότερα συνειδητοποίησε πως βρίσκεται στο στόμα μίας φάλαινας. Το περιστατικό έγινε ανοιχτά του Πρόβινσταουν των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον άνδρα, παρέμεινε στο στόμα του κήτους για περίπου 30 με 40 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τον έφτυσε.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βούτηξα και κατέβηκα στα περίπου 15 μέτρα και ξαφνικά ένιωσα αυτό το δυνατό χτύπημα και όλα σκοτείνιασαν. Μπορούσα να νιώσω πως ήμουν σε κίνηση και σκεφτόμουν, ‘ω Θεέ μου, με δάγκωσε καρχαρίας; Και ψάχτηκα και συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχαν δόντια, και στην πραγματικότητα δεν είχα νιώσει μεγάλο πόνο. Και τότε συνειδητοποίησα, ‘ω Θεέ μου, είμαι στο στόμα μιας φάλαινας, και προσπαθεί να με καταπιεί’».

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «σκέφτηκα πως, αυτό ήταν…θα πεθάνω. Και σκέφτηκα τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου και πραγματικά, δεν υπήρχε τρόπος να βγω από εκεί. Και ξαφνικά αναδύθηκε στην επιφάνεια…και άρχισε να κουνάει το κεφάλι και πετάχτηκα στον αέρα και έπεσα στο νερό, και ήμουν ελεύθερος, και απλά επέπλεα εκεί, και δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι γλίτωσα και είμαι εδώ να το διηγηθώ».

 

https://www.enimerotiko.gr/kosmos/a

Top
Enable Notifications OK No thanks