-
Αρχική > Τοπικά νέα > Κύριε Κικίλια να πως γίνεται η δουλειά! Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Κύριε Κικίλια να πως γίνεται η δουλειά! Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

• Όπου τελικά, στο ματς Κικίλιας-ξενοδόχοι, με μια τρίπλα στο 90ό λεπτό, την νίκη την πήραν τελικά οι ξενοδόχοι. Διότι με παρλαπίπες, περί νέου σήματος και λίμνης Κόμο, δεν πραγματοποιείται πρακτικά η τουριστική προβολή ενός τόπου. Πραγματοποιείται με φρέσκες ιδέες και έξυπνα σλόγκαν και μεθοδική εκμετάλλευση της δυναμικής των ηλεκτρονικών μέσων.

• Ετσι, κάθισαν κάποια στιγμή οι ξενοδόχοι και φτιάξανε ένα διασκεδαστικό σποτ πάνω στην ιδέα μιας αντιπαραβολής. Πως είναι οι διακοπές αλλού και πως είναι στην Καστοριά… Ανέθεσαν την εκπόνηση της ιδέας και τα γυρίσματα σε ένα ντόπιο γραφείο παραγωγής, χρησιμοποίησαν ντόπιους ηθοποιούς και κομπάρσους και στο μάνι-μάνι έβγαλαν ένα σποτ που βλέπεται ευχάριστα, που παρέχει όλα τα απαραίτητα τουριστικά δεδομένα, που πιάνει την ψυχολογία του τουρίστα, θέτει το -απαραίτητο επικοινωνιακά- δίλημμα επιλογής και αφήνει τον θεατή με ένα χαμόγελο στο στόμα.

• Εντάξει! Δεν πρόκειται δα και περί κανενός αριστουργήματος κινηματογραφικής τέχνης, ηθοποιίας και σκηνοθεσίας αλλά δεν θα το στείλουμε και στα Όσκαρ…

• Την δουλειά του θέλουμε να κάνει.

• Και από ότι φαίνεται την κάνει.

• Πάνω από 300.000 αναπαραγωγές έπιασε στο facebook και τα άλλα μήντια, οπότε ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το είδανε κι οι άνθρωποι των μέσων, έγραψαν οι εφημερίδες για αυτό, το πρόβαλαν τα πρωινάδικα, μίλησαν στο ραδιόφωνο οι παραγωγοί, κανονικός χαμός. Με κόστος τι? Αστεία πράματα!!

• Κι έχεις από την μια την Περιφέρεια να πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για να ζωγραφίσει ένας ‘επιστήμων’ γραφίστας μια κουτσουλιά και να κάθεται μετά ένας καθηγητής πανεπιστημίου να εξηγεί σε ειδικό περιφερειακό συμβούλιο με στόμφο περί τίνος πρόκειται και τι τρομερά και θαυμαστά πράγματα ΘΑ ΘΑ ΘΑ πετύχουμε με το σήμα αυτό, και από την άλλη βλέπεις το σποτάκι δυο λεπτών και λες ‘γυναίκα μάστα, κλείσε βαλίτσα και πάμετε Καστοριά’.

• Καμιά φορά, αμα θέλεις να κάνεις τη δουλειά σωστά, δεν πρέπει να κοιτάς προς τα πάνω. Πρέπει να κοιτάς και λίγο προς τα κάτω. Οι άνθρωποι που έχουνε τα προσόντα δεν βρίσκονται πάντοτε αλλού και δεν χρειάζεται να έχουν τίτλους και περγαμηνές βαρβάτες εκ της Εσπερίας. Μπορεί και νάναι άνθρωποι καθημερινοί από αυτούς που στέκουν πλάι μας. Μπορεί να είναι άνθρωποι της γειτονικής πόρτας.

• Να μη ξεχνάμε άλλωστε πως τις εκκλησίες, τα αψηλά καμπαναριά και τα άπεφτα γιοφύρια στα βουνά μας, δεν τα χτίσανε του πολυτεχνείου οι μηχανικοί. Όλα γίνανε από ταπεινούς κι αγράμματους κτιστάδες…

Top
Enable Notifications OK No thanks