-
Αρχική > Συνταγές > ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ

Πριν λίγο βγήκε από το φούρνο και το μισό έγινε ήδη καπνός. Κανελόνια του φαλάκρα (ναι για μένα μιλάω μιας και είναι δική μου συνταγή).
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ala Bald (να δώσω μια τσαχπινιά)
ΣΥΝΤΑΓΗ
Κανελόνια
Σπανάκι (κατεψυγμένο ή φρέσκο, ότι έχετε)
1 μεγάλο κρεμμύδι
10 μανιτάρια φρέσκα (αν έχετε κονσέρβα δεν πειράζει).
1 καρότο
Τυριά (ότι σας περισσεψε)
1 κουτί ρικότα
Μισό κουτί τοματοχυμο
Αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά (ότι θέλετε βάζετε).
Σε μουλτι κόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε τηγάνι με λάδι. Μολις τσιγαριστεί ελαφρως ριχνουμε τα μανιταρια (επισης στο μούλτι) και ανακατεύουμε. Συνεχιζουμε με το καρότο (ναι και αυτό στο μούλτι) και αμέσως μετά βάζετε το σπανάκι (εγώ έβαλα κατεψυγμένο) . Αφού χάσει όλα τα υγρά του το μείγμα , βάζουμε τα τυριά, τα μυρωδικά (αλάτι αν θέλετε επιπλέον) και πιπέρι.
Σήμερα έβαλα δυόσμο, θυμάρι και λίγο κουρκουμά.
Γεμίζουμε τα κανελονια ένα – ένα και αραδιάζουμε στο ταψί. Αραιωνουμε τον τοματοχυμό με νερό ( το δικό μου ταψί παίρνει τρία μεγάλα ποτήρια νερό) και με αυτό περιχύνουμε τα κανελόνια. Από πάνω ριχνουμε λίγο εξτα τοματοχυμό για το εφέ, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για 40 λεπτά στους 180.
Καλή όρεξη.

Christos Kesisoglou

Top
Enable Notifications OK No thanks