-
Αρχική > Συνταγές > Εύκολο Ραφαέλο: Φτιάξτε το με απλά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας!

Εύκολο Ραφαέλο: Φτιάξτε το με απλά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας!

Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό Ραφαέλο

Αυτό το εύκολο Ραφαέλο είναι μια τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο και δροσερό γλυκό, χωρίς να χρειαστεί να περάσουν ώρες στην κουζίνα. Με μόνο 4 υλικά, που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας, μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά σοκολατάκια σε χρόνο μηδέν!

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτής της συνταγής:

  • Εύκολη και γρήγορη: Μπορείτε να φτιάξετε το Ραφαέλο σε μόλις 15 λεπτά!
  • Απλά υλικά: Χρειάζεστε μόνο 4 υλικά, τα οποία είναι εύκολα να βρείτε σε οποιοδήποτε supermarket.
  • Νόστιμο και δροσιστικό: Το Ραφαέλο είναι η τέλεια απόλαυση για ζεστές μέρες.
  • Ιδανικό για όλες τις περιστάσεις: Μπορείτε να σερβίρετε το Ραφαέλο ως επιδόρπιο, σε μπουφέ ή σε παιδικά πάρτι.

Μερικές συμβουλές για να φτιάξετε το τέλειο Ραφαέλο:

  • Χρησιμοποιήστε καλή ποιότητα λευκή σοκολάτα για καλύτερη γεύση.
  • Φροντίστε η κρέμα γάλακτος να είναι χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί.
  • Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας λικέρ αμυγδάλου ή καρύδας για επιπλέον γεύση.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε το Ραφαέλο με τριμμένη καρύδα ή φιστίκια Αιγίνης.

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για Ραφαέλο και απολαύστε ένα δροσερό και νόστιμο γλυκό!

Υλικά:

1 γάλα ζαχαρούχο (το μικρο)

1 φυτική σαντιγύ (στη πράσινη συσκευασία)
3 κρέμες στιγμής με γεύση βανίλιας(άνθος αραβοσίτου).
1 λίτρο γάλα
3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
Ινδοκάρυδο 100-120 γραμ.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο με τη φυτική σαντιγί.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια. Ενώνουμε τις κρέμες,τις χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε τα σπασμένα πτι μπερ.
Σε ένα μεγάλο τάπερ ρίχνουμε στον πάτο ινδοκάρυδο, απλώνουμε το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω ξανά ινδοκάρυδο.
Τέλος το βάζουμε για τρεις ώρες στην κατάψυξη και μετά μπορούμε να το βάλουμε απλά στο ψυγείο.
(Αν θέλουμε δεν το βάζουμε κατάψυξη και το βάζουμε στη συντήρηση από το βράδυ).

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

 

Top
Enable Notifications OK No thanks