-
Αρχική > Συνταγές > Νηστίσιμη μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο που θα σας «ξετρελάνει»

Νηστίσιμη μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο που θα σας «ξετρελάνει»

Θα σας κρατήσει χορτάτους !

Η περίοδος της νηστείας της Μεγάλης Εβδομάδας πλησιάζει και μπορεί οι επιλογές σε ό,τι αφορά στο φαγητό να είναι περιορισμένες, ωστόσο υπάρχουν έξυπνες συνταγές, όπως αυτή της μανιταρόπιτας που είναι χορταστική και γευστικότατη.

Αν ψάχνετε νηστίσιμες συνταγές που θα εμπλουτίσουν το διατροφικό σας πρόγραμμα, μια μανιταρόπιτα είναι η ιδανική επιλογή.

Πλούσια σε διατροφική αξία, χορταστική και πεντανόστιμη, η μανιταρόπιτα είναι ιδανική επιλογή καθώς, εκτός από το τέλειο γευστικό της αποτέλεσμα, γίνεται εύκολα και γρήγορα, μάλιστα, για τη συνταγή δεν θα χρειαστείτε φύλλο.

Υλικά

  • 180 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 170 γρ. γάλα βρώμης
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. λάδι
  • Μισό κιλό μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • μια σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλατοπίπερο
  • ρίγανη
  • άνηθο (προαιρετικά )

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και μόλις εξατμιστούν τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με το γάλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder.
  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά ώστε ο χυλός να αναμειχθεί καλά με τα μανιτάρια.
  • Αφού έχουμε λαδώσει ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα της πίτας μας μέσα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου (ανάλογα τον φούρνο).
  • Αφού πάρει ένα ροδαλό χρώμα βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

 

Μανιταρόπιτα

 

Πηγή: bovary.gr

 Athensmagazine.gr:

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks