-
Αρχική > Τοπικά νέα > Δήμος Καστοριάς: Βαδίζει Με αυτόματο πιλότο» μέχρις ότου εξαντληθεί η θητεία του (Του Δώρα θέτη)

Δήμος Καστοριάς: Βαδίζει Με αυτόματο πιλότο» μέχρις ότου εξαντληθεί η θητεία του (Του Δώρα θέτη)

  Εγκλωβισμένη σε μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα, την οποία βιώνουν οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου  Καστοριάς βρίσκεται  η Δημοτική Αρχή του δήμου Καστοριάς η οποία επιχειρεί να δώσει αν και στον επίλογο της τετραετία  της  μια αισιόδοξη «νότα» (και ταυτόχρονα να «αναπνεύσει» επικοινωνιακά), μέσω κάποιων αντιδημάρχων που παρουσιάζουν κάποιο έργο.

Πέρα από τα λόγια όμως, υπάρχει η πραγματικότητα:  Ο τομέας καθαριότητας «πάσχει» Οι γειτονιές και τα τοπικά διαμερίσματα έχουν εγκαταλειφθεί τα περισσότερα στην τύχη τους. Τα όποια έργα έχουν περιοριστεί με την ανακατασκευή ελάχιστων δρόμων ( και κυρίως φίλων). Οι φωτισμοί- εκτός επίσης εκείνων του κέντρου- είναι προηγούμενων δεκαετιών, τα πεζοδρόμια έχουν τα κακά τους χάλια και η ανακατασκευή ορισμένων εκατοντάδων μέτρων δεν αναιρούν την πραγματικότητα, οι προσβάσεις για τους αναπήρους εξακολουθούν να παραμένουν ανεπαρκείς.

Εμφανής η αναποτελεσματικότητα
Θα ήταν ευχής έργο να μπορούσε έστω και τώρα στην δύση της θητεία της να είναι σε εγρήγορση για το καλό  των δημοτών ,όμως η προϊστορία και το παρελθόν δεν αφήνει πολλές ελπίδες αισιοδοξίας, καθώς πέραν των άλλων, η σημερινή Δημοτική Αρχή παρουσιάζει ήδη εμφανή σημάδια δυσλειτουργίας και αναποτελεσματικότητας και δείχνει να βαδίζει με «αυτόματο πιλότο» μέχρις ότου εξαντληθεί η θητεία της.

Δώρα Κωτσοπούλου

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks