-
Αρχική > Τοπικά νέα > Τα δημοτικά τέλη και ο Αη Βασίλης

Τα δημοτικά τέλη και ο Αη Βασίλης

 Η προηγούμενη δημοτική αρχή άφηνε μεθοδικά απλήρωτες τις οφειλές εξυπηρέτησης του Δήμου Καστοριάς από την ΔΙΑΔΥΜΑ μέχρι που αυτές άγγιξαν -και πέρασαν- τα 2 εκ. Δεν ενέτασσαν τα χρέη στον ετήσιο προυπολογισμό

γιατί τότε θα ήταν υποχρεωμένοι να εντάξουν και αντίτιμα εξυπηρέτησης τους. Προτίμησαν να σπρώξουν τις ακαθαρσίες κάτω από το χαλί και να τις παραδώσουν στον επόμενο.

Η ΔΙΑΔΥΜΑ, εν τω μεταξύ, έχει αυξήσει και τα κοστολόγια της τρέχουσας χρήσης των υπηρεσιών της. Αυτό δυναμιτίζει αυτονόητα όλη την μελλοντική συνεργασία Δήμου-ΔΙΑΔΥΜΑ και αφήνει στα ταμεία της πόλης μια δυσθεώρητη μαύρη τρύπα, η οποία θα πρέπει κάποτε, με κάποιον τρόπο, να κλείσει.

Ενας τρόπος φυσικά θα ήταν να μας χαρίσει το χρέος η ΔΙΑΔΥΜΑ. Να πει: Δε βαριέσαι ρε αδελφέ. Καλά παιδιά είστε, ας πάει το παλιάμπελο, για δυο ψωροεκατομμύρια τωρα θα χαλάσουμε τις καρδιές μας? Μέχρι στιγμής πάντως δεν το έχει κάνει.

Ενας άλλος τρόπος θα ήταν να γράφαμε του Αη Βασίλη να μας φέρει σαν δώρο δυο εκ. να τους τα σκάσουμε και να απαλλαχθούμε. Αλλά Αη Βασίλης μας είπαν δεν υπάρχει. Οπότε η λογική λύση που μας απομένει είναι να κάνουμε μια προσπάθεια να τσοντάρουμε το κατιτίς μας όλοι μαζί και να αποπληρώσουμε το χρέος.

Γιατί επιμερισμένα τα λεφτά δεν είναι πολλά. Απ΄ότι μου είπαν, αναλογούν κάπου 80 λ. ανά τετρ. στα σπίτια και κάπου ένα δίφραγκο για επιχειρήσεις. Χθες όμως που το σχέδιο πήγε να περάσει από το Δημοτικό συμβούλιο όλοι πηδήξανε έως το ταβάνι. ΤΙΙΙΙΙΙΙ? αύξηση δημοτικών τελών? Φυσικά και όχι Δικαίωσαν δηλαδή, πέρα για πέρα τους φόβους της προηγούμενης δημοτικής αρχής πως αν επιχειρούσε κάτι παρόμοιο αυτό δεν θα περνούσε. Και κλείδωσαν τα χέρια της τωρινής.

Οπότε επιστρέφουμε στο plan B Καλέ μας Αη Βασίλη…. φέρε μας σε παρακαλούμε 2 εκ. ευρώ.

(του Λ. Εκιντζόγλου)
Διαβάστηκε από τον Λεωνίδας Εκιντζόγλου, 8:57 π.μ.
Top
Enable Notifications OK No thanks