-
Αρχική > Πολιτισμός > Τα παιδιά στόλισαν με τα μηνύματά τους το “Δέντρο των ευχών” της Αντιπεριφέρειας (φωτογραφίες – βίντεο)

Τα παιδιά στόλισαν με τα μηνύματά τους το “Δέντρο των ευχών” της Αντιπεριφέρειας (φωτογραφίες – βίντεο)

Μια ευχάριστη νότα στην μουντή μας καθημερινότητα, χάρισαν  σήμερα εν όψει την γιορτή  των Χριστουγέννων οι λιλιπούτειοι μπόμπιρες και οι μικρές πριγκίπισσες των δημοτικών σχολείων Καστοριάς.

Δώρα Κωτσοπούλου

Στόχος η ευαισθητοποίηση των παιδιών

Τα παιδιά κατέθεσαν με τα μάτια της ψυχής τους, τις ευχές τους σε κάρτες, τις ζωγράφισαν και στη συνέχεια τις κρέμασαν στο δέντρο των ευχών, το οποίο βρίσκεται έξω από την περιφερειακή ενότητα για να μπορεί κανείς να τις διαβάσει και να δεί  τι σκέφτεται και τι προσδοκά σήμερα ένα μικρό παιδί.

Τους μαθητές των σχολείων υποδέχτηκαν ο.Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Καλλιόπη Κυριακίδου

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους Διευθυντές των σχολείων, αλλά και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για τη συμμετοχή τους και την συνεργασία τους στην άρτια τέλεση της εορτής.  Ακόμη ευχαριστούμε την Νηπιαγωγό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Καστοριάς που εθελοντικά έκανε  ζωγραφιές  προσώπου-face painting στα παιδιά.

Το δέντρο θα παραμείνει στολισμένο καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους διαβάσουν τις κάρτες να αντλήσουν δύναμη και αισιοδοξία, αλλά και να προβληματιστούν  από τον αυθορμητισμό των αθώων ψυχών, των παιδιών.

Στο βίντεο μιλούν ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος κι ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Καστοριάς Νίκος Μπουτσιάδης:

https://youtu.be/M71Ow3ZJ16E

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks