-
Αρχική > Διεθνή > Καθοριστικός ο ρόλος Μέρκελ για αποκλιμάκωση στο Αιγαίο -Μπαράζ επαφών με Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο

Καθοριστικός ο ρόλος Μέρκελ για αποκλιμάκωση στο Αιγαίο -Μπαράζ επαφών με Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο

Φορτσάρει» η Γερμανία και ειδικότερα η Άνγκελα Μέρκελ η οποία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων με σκοπό την έναρξη διαλόγου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Μητσοτάκη ήταν η πρώτη ενός γύρου επαφών που θα έχει το αμέσως επόμενο διάστημα η Γερμανίδα Καγκελάριος με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Έτσι, τις επόμενες μέρες η Ανγκελα Μέρκελ αναμένεται να μιλήσει, μεταξύ άλλων, τόσο με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, όσο και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στόχος της Μέρκελ ο διάλογος, όχι οι κυρώσεις στην Τουρκία
Στόχος της προεδρεύουσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σε πρώτο στάδιο να δοθεί χρόνος και χώρος στην Τουρκία μέχρι τις 24-25 Σεπτεμβρίου να αποδείξει ότι πράγματι επιλέγει την αποκλιμάκωση, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κυρώσεων από τις Βρυξέλλες. Κυρίως όμως η Άνγκελα Μέρκελ ενδιαφέρεται για την εξεύρεση φόρμουλας ικανής να ξαναβάλει Αθήνα και Άγκυρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αρχικά σε επίπεδο διπλωματών και στη συνέχεια, εάν τα πράγματα πάνε καλά, και σε υψηλότερο, πολιτικό επίπεδο.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/kathoristikos-o-rolos-merkel-gia-apoklimakosi-sto-aigaio

 

Πηγή: iefimerida.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks