-
Αρχική > Ελλάδα > Ομιλία Ολ.Τελιγιορίδου στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου για το σ/ν για τις λαϊκές αγορές

Ομιλία Ολ.Τελιγιορίδου στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου για το σ/ν για τις λαϊκές αγορές

 

Ομιλία της Ολυμπίας  Τελιγιορίδου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το σ/ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ρυθμίσεις για την άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την απλούστευση πλαισίου δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση, βελτιώσεις στην επιμελητηριακή νομοθεσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων»

ξξ- Εν μέσω πανδημίας, κλιματικής αλλαγής και ακρίβειας, η  κυβέρνηση της ΝΔ διαλύει, μετά από έναν αιώνα, τον θεσμό της λαϊκής αγοράς όπου οι παραγωγοί-βιοπαλαιστές βγάζουν το μεροκάματό τους και ταυτόχρονα η λαϊκή οικογένεια προμηθεύεται χωρίς μεσάζοντες φρέσκα, ποιοτικά και φθηνά προϊόντα.

– Η Μετατροπή των παραγωγικών αδειών σε επαγγελματικές οδηγεί την λαϊκή αγορά σε διάλυση υπέρ της ελεύθερης αγοράς.

– Καταργείται η άδεια που χορηγείται με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση της μοριοδότησης για την κατηγορία των ατόμων με αναπηρία και των γονέων και κηδεμόνων των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.

– Όσο μεγαλύτερος ο τίτλος σπουδών τόσο μεγαλύτερη η μοριοδότηση για μια θέση στη λαϊκή αγορά. Όσοι έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο θα έχουν περισσότερα μόρια από τους παραγωγούς- πωλητές.

– Σε αυτές τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες η ΝΔ αντί να βοηθήσει τους ανθρώπους της αγροτιάς και τους πολίτες που προμηθεύονται από αυτούς, τους οδηγεί όλους χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε οικονομική ασφυξία.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks