-
Αρχική > Ελλάδα > 7 σημάδια που δείχνουν πως έχετε υπερβολική τριχόπτωση

7 σημάδια που δείχνουν πως έχετε υπερβολική τριχόπτωση

Χάνουμε από 50 έως 100 τρίχες την ημέρα και είναι φυσιολογικό να βλέπουμε μερικές από αυτές στο μαξιλάρι  το πρωί ή στην αποχέτευση μετά το ντους.

Η ποσότητα των μαλλιών που χάνετε εξαρτάται από το μήκος και το πάχος τους, ακόμα και από τον τύπο της μαξιλαροθήκης στην οποία κοιμάστε. Αλλά αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι το μέτωπό σας φαίνεται λίγο πιο ευρύ, μπορεί να είναι ένας λόγος ανησυχίας.

Αναζητήσαμε στο Διαδίκτυο και βρήκαμε τους τρόπους που σύμφωνα με την επιστήμη, μπορείτε να διαπιστώσετε εάν η απώλεια των μαλλιών σας  είναι μεγαλύτερη  από την κανονική.

1. Δοκιμάστε να το τραβήξετε.

Ένας από τους τρόπους για να διαπιστώσετε εάν χάνετε περισσότερα μαλλιά από το κανονικό είναι να τυλίξετε στα δάχτυλά σας περίπου 60 τρίχες και να τις τραβήξετε  απαλά. Εάν χάνετε τη φυσιολογική ποσότητα μαλλιών, δεν πρέπει να βγουν περισσότερες από 3 τρίχες.

2. Προσέξτε στην ποσότητα των μαλλιών που βρίσκετε στην ντουζιέρα.

Είναι φυσιολογικό να χάνετε κάποια μαλλιά όταν κάνετε ντους και μπορεί επίσης να χάσετε κι άλλα αργότερα που χτενίζεστε. Αλλά αν παρατηρείτε συνεχώς πολλά μαλλιά στο πάτωμα του μπάνιου σας,  θα μπορούσε να είναι ένδειξη υπερβολικής τριχόπτωσης.

3. Προσπαθήστε να μετρήσετε τις τρίχες που πέφτουν.

Ένας άλλος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν χάνετε πάρα πολλά μαλλιά είναι να τα βουρτσίζετε για 60 δευτερόλεπτα μετρώντας τον αριθμό των τριχών που πέφτουν. Η απώλεια περίπου 10 τριχών είναι φυσιολογική, και αν πέφτουν μόνο τόσες, δεν πρέπει να ανησυχείτε για υπερβολική τριχόπτωση.

4. Ρίξτε μια ματιά στην αλογοουρά σας.

Μια γενική μείωση του πάχους των μαλλιών είναι ένα από τα σημάδια ότι θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αν και πιθανότατα δεν θα το παρατηρήσετε μέχρι να υπάρξει μια δραστική διαφορά.

5. Ελέγξτε το τριχωτό της κεφαλής σας για φαλακρά μπαλώματα.

Εάν αντιμετωπίζετε μεγαλύτερη από την κανονική τριχόπτωση, μπορεί να έχετε ακόμη και φαλακρό σημείο στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σας. Εάν παρατηρήσετε φαλακρά μπαλώματα, μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια πιθανής αραίωσης μαλλιών.

6. Ελέγξτε πόσο φαρδιά είναι η χωρίστρα σας.

Ένας άλλος δείκτης υπερβολικής τριχόπτωσης είναι ένα μια διευρυμένη χωρίστρα . Εάν έχετε ορατό τριχωτό της κεφαλής, είναι επίσης ένα σημάδι ότι χάνετε πάρα πολλά μαλλιά.

7. Ρίξτε μια ματιά στο μαξιλάρι σας το πρωί.

Είναι φυσιολογικό να χάνετε 5 έως 20 τρίχες όταν στριφογυρίζετε τον ύπνο σας, ειδικά εάν κοιμάστε σε βαμβακερή μαξιλαροθήκη. Είναι γνωστό ότι απορροφούν την υγρασία από τα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα στεγνά και εύθραυστα. Αλλά αν αρχίσετε να παρατηρείτε πολλά μαλλιά στο μαξιλάρι σας το πρωί, αυτό ενδεχομένως να αποτελεί ένδειξη ότι  αντιμετωπίζετε έντονη τριχόπτωση.

www.newsitamea.gr
Top
Enable Notifications OK No thanks